14 Kasım 2017 Salı

Bir Haftasonu Turlayabileceğiniz 6 Avrupa Şehri


Sadece 2 gününüzü ayırarak, Avrupa şehirlerini yakından görmek ve yepyeni deneyimlerle geri dönmek istemez misiniz? An güzel ve 2 gününüzü ayırarak rahat rahat gezebileceğiniz ve kültürünü içinize çekip yemeklerini mideye indirebileceğiniz 6 güzel şehri sizler için sıraladık.
  1. Varşova
Neredeyse tüm Avrupa ülkelerinden her an uçuş bulabileceğiniz bir şehir. Polonya’nın ucuzluk konusundaki namını hepimiz biliyoruz. Hem öğrenciler hem de seyahat severler için Polonya, maddiyatımızı çok zorlamadığından ilk tercih edilecek ülkeler sırasında çoğunlukla başı çekiyor. Avrupa seyahati yaparken, 2 gün kısa bir süre gibi gelmiyor hiçbir şehirde. Ama olur da farklılık arıyoruz şehri biraz da biz keşfedelim deyip çok tercih edilmeyen bir yer isterseniz Varşova tam size göre.
  1. Atina
Komşu Yunanistan’ı listeye dâhil etmeden olmazdı. Hem de böyle muazzam şehirlere sahipken. Ülkemizden çeşitli ulaşım yolları mevcut. İstanbul’dan 1 saat sürüyor üstelik Selanik. İster yaz turizmi olsun ister kültür turizmi. Bu ülke her mevsim güzel ve sizi kendine çekiyor. Büyülü adalarının tadını çıkarmak için 2 gün yeterli olacaktır.
  1. Ohrid
Ohrid ve Üsküp, Makedonya’nın en güzel şehirleri. Bir hafta sonunuzu Ohrid’de kafa dinlemeye ayırabilirsiniz. Bir de 1 saatlik uçak yolculuğundan sonra başlarsa bu keyif, en güzelinden gezinizi planlayabilirsiniz. Yemekleri de ayrıca ünlü olan Makedonya’ya sırf bu sebepten bile düşünmeden kalkıp gidebilirsiniz.
Ohrid’i gezdikten sonra bir gününüzü de Üsküp’e ayırırsanız az da olsa iki güzel şehri de görmüş olursunuz. Ama gitmeden önce kendinizi buna göre ayarlayıp gezilerinizi planlamalısınız.

4. Porto

Porto, Portekiz’in en çok turist çeken şehirlerinden başında geliyor. Sıcak ikliminden dolayı da yaz tatillerinin vazgeçilmezi oluveriyor. Bir hafta sonunu bu güzel ve sıcak şehri gezmeye ayırmalısınız. Portekiz’in sıcağından da kavrulmamak için eylül aylarında gitmekte fayda var. Hem şehrin kalabalığının da azalmasıyla gezip görmek için daha sakin bir ortam bulma fırsatınız olur.
Ayrıca bir akşam da kesinlikle burada deniz ürünlerini tatmalısınız. Böylesine ışıl ışıl ve renkli bir şehri görmek için, uçak biletinizi sakin dönemlerde almanızı tavsiye ederiz.

5. Hamburg

Hamburg’ta geçireceğiniz dolu dolu 2 gün size çok iyi gelecektir. Lüksün her türlüsünü görebileceğiniz sokakları ve pahalı fiyatlarıyla gözünüzü korkutabilir. Ancak yine de ekonomi yapabilirsiniz. Kalacak yer konusunda oldukça uygun fiyatlara seçenekler bulunmakta. Bu da Hamburg’un en iyi yani, diyebiliriz. Ayrıca ulaşım seçenekleri çok çeşitli ve her yere ulaşım da çok rahat.

6. Lviv

Ukrayna’nın  Lviv şehri, ucuz uçak bileti ile Avrupa’da pasaportsuz gezebileceğiniz bir yer. Hemen hemen Türkiye fiyatlarına uçup, belki de Türkiye’den daha ucuza tatil yapabileceğimiz ender şehirlerden bir tanesi üstelik. Sert soğuğundan kaçınmak için Mayıs ve Eylül arası bir dönemde gitmeniz daha iyi olabilir.

1 yorum:

  1. hepsi birbirinden güzel şehirler. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil