9 Ekim 2017 Pazartesi

SEYAHAT ÖNCESİ HAZIRLIKLAR NELERDİR?


Sonunda işten izninizi aldınız. Belki de aylardır çıkmayı beklediğiniz seyahatinizi gerçekleştirmek üzeresiniz. Bunca bekleyiş ve uğraş sonunda, oluşabilecek aksiliklerle seyahatinizin zehir olmasına izin vermeyin ve en azından kendi önleminizi alabileceğiniz olumsuzlukların önüne geçmeyi deneyin. Ufak tefek sıkıntılar her yolcunun başına gelebilir, onları da görmezden gelin ve yolcuğunuzun keyfine bakın. ☺
Şimdi, en azından önlemini aldığınızdan emin olabileceğiniz ve derin bir oh çektirecek maddelerimize bir göz atalım:
1.Cüzdan Kontrolü
Evinizden onlarca kilometre ötede, beş parasız kalmayı istemezsiniz herhalde. Cüzdan, para, kredi kartı, kimlik ya da pasaport. Hepsinin önemini bir tutup aynı maddeye ekliyorum ki, aman diyeyim. Unutmayın. ☺
2.Eşyalarınızı Kontrol Edin
Seyahate çıkmadan önce, o seyahat için gerekli olan eşyalarınızın bir listesini yapın ve çantanızı bu listeye bakarak hazırlayın. Hem gereksiz eşyaları boş yere taşıyıp kendinize eziyet etmemiş olursunuz hem de bu seyahat için gerekli olan malzemeleri es geçmemiş, unutmaya mahal vermemiş olursunuz.
3.Telefonunuzun Şarjından Emin Olun
Cep telefonu artık hayatımızın en önemli parçalarından biri. Öyleyse onsuz bir yolculukta karşılaşabileceğiniz zorlukları düşünmek bile canınızı sıkabilir. Şarjını tam doldurun. Şarj aletinizi ve powerbankinizi el çantanıza aldığınızdan emin olun.
4.Faturaları Geride Bırakmayın
Zaten çoğu kullanıcının otomatik ödeme talimatı verdiği faturalar, sizin için kabus olmasın. Seyahat sonrası evinize döndüğünüzde suların akmadığını, elektriklerin olmadığını görmek pek hoş bir karşılama şekli olmayacaktır bizce. Sizce?
5.Hava Durumunu Kontrol Edin
Gideceğiniz yer için mutlaka hava tahmin raporunu en az 1 kez gözden geçirin. Gideceğiniz bölgenin hava durumuna uygun giyinmeye özen gösterin. Gece yolculuğu yapacaksanız, tavsiyemiz, yanınızda kapüşonlu bir hırka bulundurun.
5.Yanınızda Sakız Bulundurun
Eğer kara ya da deniz yolculuğu yapacaksanız ve uzun da sürecekse, yanınızda bulundurmanızı şiddetle tavsiye ettiğimiz ürün grubudur. Beni yol tutmaz demeyin, ya tutarsa? Her ihtimale karşı hazırlıklı olmak, seyahatinizden duyacağınız yorgunluğu o kadar azaltacaktır emin olun. Sakız, naneli şeker ve en önemlisi tuzlu çubuk kraker, muhtemel mide bulantılarını bastırmaya umarız ki yeterli olur.
6. Evi Temiz ve Toplu Bırakın
Uzun süren ve bol hatıralar biriktirdiğiniz o seyahatten sonunda döndünüz. Daha kapıdan adımınızı atar atmaz envai çeşit dağınıklığın size “hoş geldin” demesini istemiyorsanız, mümkün olduğunca evi toplu bırakmaya özen gösterin. Çöpleri boşaltın, elektriği, suyu ve ocağı kontrol edin. Pencerelerin kapalı olduğundan emin olun. Sonuçta yorgun argın geldiğiniz evinizde, bir de bulaşıkları temizlemek ve dağınıklığı toparlamakla daha da yorulmanızı istemeyiz.

Bunlar dışında yolculuk esnasında rahat bir ayakkabı ve günlük bir kıyafet tercih edin. Kullandığınız ilaçlar varsa bunları ve okumayı hevesle beklediğiniz kitabınızı ve tabii ki kulaklığınızı yanınıza almayı unutmayın. İyi yolculuklar. ☺


Kredi kartı ile güvenli bilet alışverişi için biletler.com adresini kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. bizim komşunun evinde yangın çıkıyodu az daha. önemli bir konu ele almıssınız. elinize saglık

    YanıtlaSil
  2. çok dikkat edilmesi gereken bi husus gerçekten. teşekkürler

    YanıtlaSil