9 Ekim 2017 Pazartesi

SONBAHARDA HAFTA SONU KAÇAMAĞI YAPMALIK SAMİMİ BELDELER


Birçoğumuz iş, okul ya da başka sebeplerden, tatile ya da kendine ayıracak pek fazla vakit bulamıyor. Hafta sonları, küçük kaçamaklar yaparak kendinizi ödüllendirmek isterseniz, tek bir gün ile de gezilebilecek yerleri sıraladık.
1.Mudanya-Tirilye
Bursa’da bulunan bu küçük ama sizi tatmin edecek kadar büyük Tirilye’ye Mudanya’dan 20-25 dakikalık bir otobüs yolculuğu sonrası ulaşabilirsiniz. Marmara Denizi’ni selamlayarak Tirilye’ye varıyorsunuz. Rengârenk kahvehanelerde kahvenizi keyifle içebilir; zeytin ve zeytinyağı satan dükkânlardan bunları satın alabilirsiniz. Rum mimarisinin hâkim olduğu eski yapıların arasında dolaşırken kaybolabilir, bol taşlı sahiline inip mis gibi deniz havasını soluyarak balığınızı yiyebilirsiniz.
2.Ağva
İki nehir arasında kalan yer anlamına gelen Ağva, İstanbul'a 97 km uzaklıkta bulunmakta. Şile yolunu takip ederek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Büyüleyici bir yapısı olan Ağva'da zamanı unutturacak güzellikte bir gün geçirebilirsiniz. En özel yanı nehir kenarları olan Ağva’da harika yürüyüşler yapabilir ve doğa ile bütünleşebilirsiniz. Ayrıca nehir kenarında bulunan restoranlarda, leziz yemekler yiyebilir ve muhteşem atmosferinden faydalanabilirsiniz.
3.Amasra
Bartın iline bağlı bir olan Amasra, şehir merkezine yaklaşık 17 km uzaklıkta yer alıyor.
Karadeniz'in küçük ve cıvıl cıvıl bir kasabası olan Amasra, bir gidenin bir daha unutamadığı bir yer. Amasra'ya gittiğinizde Amasra Kalesi'ni ziyaret edebilir ve Amasra Müzesi'ni gezebilirsiniz. Aynı zamanda Amasra Plajı'nı ve Amasra'nın harika çarşılarını da görmeden dönmemenizi tavsiye ederiz.
Ayrıca harika bir deniz kasabası olan bu yerde, tadına doyum olmayan balıklar yiyebileceğiniz pek çok sevimli restoran da bulunuyor.
4.Büyükada
Masallardan fırlamış gibi bir havası olan Büyükada, Özellikle İstanbul'da yaşayanlar için çok avantajlı bir konumda bulunmakta. Büyükada'da mutlaka görmeniz gereken yerler Adalar Müzesi, Adakule ve Aya Yorgi Kilisesi. Ayrıca Büyükada'ya gidip de kesinlikle bisiklet turu atmadan, faytona binmeden ve adanın eşsiz dondurmalarından yemeden ayrılmamanız, önemle tavsiyemizdir.
7.Safranbolu
Karabük iline bağlı olan Safranbolu, şehir merkezine sadece 8 km uzaklıkta yer alıyor. Safranbolu da kendine has evleriyle herkesin görmeyi arzuladığı bir yer. Birbirinden güzel Safranbolu evlerini ve bu evlerin içindeki müzeleri gezmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Aynı zamanda Safranbolu Saat Kulesi ve Safranbolu Demirciler ve Bakırcılar Çarşısı da kesinlikle görmeniz gereken yerlerden bir kaçı. Safranbolu'nun en büyük yapılarından olan Cinci Han ve Cinci Hamamı da sizi büyüleyecek ve ayrılmak istemeyeceksiniz.
8. Gölcük

Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve muhteşem yeşilliği ile sizi kendisine aşık eden bu coğrafyada, tertemiz bir havadan çok daha fazlasını bulacaksınız. Huzuru bir görselle anlatmak isteseydik, kesinlikle kullanacağımız görsellerden biri de Bolu’da bulunan Gölcük Gölü olurdu. Etrafı ve kendisi tertemiz olan bu gölde, ağaçların ve gölün kıyısında bulunan göl evinin göle yansımasını saatlerce izleyebilirsiniz. Göl evinin Orman Bakanlığı’nın misafirhanesi olduğunu belirtelim. Ne yazık ki halka açık değil. Özellikle eylül ve ekim aylarında sonbaharın turuncusu ile güzelliğine güzellik katan Gölcük için şu günler, yola çıkmanın tam zamanı.  

2 yorum:

  1. Özellikle Ağva muhteşem bir yer, imkanı olan herkesin gitmesini öneririm

    YanıtlaSil
  2. mudanyaaaaa <333 :)) teşekkürler bu güzel paylaşım için

    YanıtlaSil