16 Kasım 2017 Perşembe

Kalabalıktan Uzaklaşmak İsteyenlere 6 Güzel Öneri


Mutlu olmak için yapmanız gerekenler çok basit aslında. Küçük bir çanta hazırlayın ve elinizi listeden herhangi bir yere rastgele koyun. İşte bu kadar. Bu güzelim küçük ama bir o kadar sakin ve kendine has güzellikler barındıran kasabalar, sizleri mutlu etmeye yetecek kadar huzur bulunduruyor. Size de sadece keyfini çıkartması ve yaşadığınız anların tadına varması kalıyor.
Akyaka Muğla
Marmaris ile bodrumun arasındaki körfezde en iç kısımda bulunan Akyaka, Antik medeniyetlerden beri yerleşim yeri olarak kullanılmış. Eski bir yerleşim yeri olmasından ötürü hem kültürel heöm tairihi pek çok değeri barındıran bu yer, nostaljik havası ve sakin bir sahil kasabası olması itibari ile en gözde ve en sevilen stres atma ve kafa dinleme bölgelerinden biri.  Halkın geçim kaynağı büyük ölçüde balıkçılık olan bu kasabada, lezzetli balıklar yiyebileceğiniz pek çok restoran da bulunuyor.
Gökçeada Çanakkale
Şehrin gürültüsünden tamamen uzak olan bu sakin ve doğal bölge, sizi de kendine hayran bırakacak pek çok alanda farklı ve özel güzelliklere sahip bulunuyor.
Geniş bağları ve zeytinlikleri ünlü olan bu bölge,  organik tarım ile de bolca yan yana anılmaya başlanmış ve halkın büyük kısmının da geçim kaynağı olmuş.
Ayrıca, ulusal ve uluslararası çapta büyük organizasyonlara da  ev sahipliği yapan bu yer, sörf tutkunları için bulunmaz bir cennet.
Halfeti Şanlıurfa
Fırat nehrinin altında kalan kısmı “Saklı Cennet” veya “Kayıp Kent” olarak da biliniyor.
Tarihlerden beri, türlü medeniyetlere ev sahipliği yapan Mezopotamya, tarihi yapıları ve farklı dokosu ile sizleri de baştan çıkarmak için bekliyor.
2000yılında yapılan Birecik Barajı’ndan sonra, bir kısmı sular altında kalan bölgede nehir turu yaparak da keşfe çıkmanız ve o tarihi havayı solumanız pek tabii mümkün.
Şavşat Artvin
1000 yıldan eski bir yerleşim yeri olan bu yer,  keşfedilmemiş doğal güzellikler barındıran adeta bakir bir cennet mekân.
Yaylalarla çevrili ve bol yeşillikleri ile kampçıların piknikçilerin göz bebeği Karagöl Sahara Milli Parkı da bu yörede bulunuyor. Fotoğrafçılar ve doğa tutkunu maceraseverler için saklı bir hazine hükmünde.
Taraklı Sakarya
Başarı ile koruduğu mimari dokusu ve Osmanlı mirası geleneksel beyaz evleri ile sizleri tarihte bir yolculuk bekliyor.  Hafta sonları için ziyaret edip konaklama şansınızın bulunduğu bu güzelim kasaba, eski bir Osmanlı yerleşim yeri ve o zamanlardan bu günlere çok az şeyin değişmiş olması, oldukça sevindirici. Meraklılarını tatmin edebilecek güzellikte bu kasaba için konaklama biraz tuzlu gelebilir ama inanın değecek.
Vize Kırklareli
Şelaleleri, ormanları ve gölleri ile tam bir Karadeniz cenneti olan bu mekân, hem Bizans hem Osmanlı yapılarını bir arada barındırıyor ve şahsına münhasır doğal güzellikleri ile de turistleri bambaşka diyarlara alıp götürüyor. Kafa dinlemek ve huzur dolu sakin bir hafta sonu geçirmek için harika bir seçenek olarak listemizde yerini alıyor.

1 yorum:

  1. evet dediğiniz gibi aslında. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil