17 Kasım 2017 Cuma

Anafartalar Mahallesi


Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Anafartalar Mahallesi, Ulus’un tam göbeğinde ve çok çeşitli yerleri içerisinde barındırması sebebiyle Ankara için önemli noktaların başında geliyor.
Bölgenin tam orta noktasında yer alan Gençlik Parkı, her dönem gençlerin ve ailelerin uğrak mekânlarından biri olma özelliğine sahip. İçerisinde bulunan pek çok kompleks yapı ile Ankara’nın en güzel parklarından biri. İçindeki gölü, yeşilliği, lunaparkı, kültür merkezleri ve daha pek çok yapısı ile her yaşa ve herkese hitap eden, cıvıl cıvıl ama bir o kadar da huzurlu bir park.
Ankara Tren Garı da yine bölgede bulunan önemli noktalardan biri. Yakın zamanda gerçekleşen acı terör saldırısı ile hayatını kaybeden 102 vatandaşımızın kıymetli anısına Demokrasi Meydanı adı verilen meydan da burada bulunuyor. TCDD Tarihi Lokomotif Müzesi, Cer Atölyeleri ve Müzesi ve Roma Hamamı gibi pek çok müze ve tarihi eser ile birlikte eski TBMM’nin de burada bulunması, bölgeyi özel kılan en güzel nedenlerden biri. Bölgede bulunan özel ve kamusal merkezler de eski binalardan oluştuğundan, mahallenin çehresi tarihi bir yapı olma özelliğinden pek bir şey kaybetmemiş. Yine Kore Şehitleri Anıtı da burada bulunuyor ve Türk Hava Kurumu Müzesi ile yan yana yükseliyor. Mahalle içerisinde bulunan Ankara Arena Spor Salonu, uzun yıllardır çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
Ankara Adalet Sarayı’nın bulunması ile de yargının kalbinin attığı önemli merkezlerden biri olan Anafartalar Mahallesi, ayrıca Kızılay’a yürüme mesafesi ile sadece 15 dakika uzaklıkta.
Çok sayıda otel ve yemek yemek için uygun restoran ile küçük büfe tarzı yerler bulabileceğiniz Anafartalar Mahallesi’ne otobüs ya da metro ile kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. teşekkürler. faydalı bir yazı

    YanıtlaSil
  2. gençlik parkı biraz seviyesini düşürse de havalar güzelken evet değerlendirilebilir

    YanıtlaSil