23 Kasım 2017 Perşembe

Keçiören’in Her Şeye Sahip Ayvalı Mahallesi


Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan Ayvalı Mahallesi, öğrenci sesleriyle dolup taşan, kendi halinde bir mahalledir. Sahip olduğu 2 üniversite kampüsü (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) ve pek çok lise ve ilk ve ortaokul ile genç nüfusun ve öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı bir mahalle olan Ayvalı Mahallesi, ayrıca Antares Avm ve Metro gibi büyük alışveriş merkezilerini de içinde bulundurduğundan, oldukça da kabalalık ve canlı bir mahalledir.
Küçük esnaf, buradaki öğrencilere alıştığından karşılıklı hoş bir muhabbet gelişmiş ve maddi manevi öğrencilere destek olmaya ve ellerinden geldiğince fiyatlarda güzellik yapmaya çalışan, sempatik insanlardan oluşuyor. Özellikle sokak aralarında kalan mini marketler, bakkallar, terziler ve daha pek çoğu, bu bahsini ettiğimiz anlayışlı ve güzel yürekli insanlardan.
Mahalleye ulaşım aslında oldukça kolay ve hemen hemen merkezi tüm noktalardan dolmuş veya otobüs güzergâhları mevcut bulunuyor. Keçiören Ostim dolmuş güzergâhı, Ulus Ayvalı dolmuş güzergâhı,  İvedik Metro otobüsü ve Kızılay otobüsü güzergâhları bu mahalleden geçmekte. Antares Avm’nin 12.00-20.00 saatleri arasında da ücretsiz servis hizmeti ayrıca bulunmakta. Otobüs beklemek istemeyen pek çok yolcu için bu, gerçekten rahatlatıcı bir alternatif. Genelde üniversiteli gençler kullanıyor servisi ancak siz de onlarla gele gide kendinizi onlardan biri hissetmeye başlıyorsunuz.
Konu üniversitelilerden ve üniversiteden açılmışken, 2 ayrı kampüsün önünde de 2 durak hâlihazırda bulunmakta. Özellikle öğrenci kardeşlerimiz için büyük bir kolaylık tabii. Eski kampüsün hemen karşısında çeşit çeşit restoranlar da bulunuyor ve öğrenciler yemek yemek için karar verme dışında bir sıkıntı yaşamıyordur diye tahmin ediyoruz. Mahalleye değer katan kampüs binaları oldukça bakımlı ve de gösterişli. Özellikle Batı Kampüsü, ihtişamlı ve bembeyaz saray yavrusunu andıran binası ile görenlerin ağzını birkaç karış açık bırakmayı başarıyor.
Ayrıca, üniversitenin hemen alt sokağında da Etlik Olimpik Yüzme Havuzu merkezi bulunmakta ve sadece yüzme havuzu ile değil, sauna, fitness ve masaj salonu gibi pek çok farklı etkinliğe de olanak tanıyan bir yapı burası.
Ayvalı Mahallesi, parklarıyla da çok şanslı bir mahalle. Mahalle sınırları içinde hem çok sayıda hem de yüzölçümü olarak geniş alanlara yayılmış parklar bulunuyor. Özellikle de Gazeteci Mevlüt Işık Parkı ve Süleymaniye Parkı bunlardan en büyükleri. Gençler Birliği Tesisleri ve Hasan Polat Spor Okulu da yine Ayvalı Mahallesi içerisinde bulunan spor komplekslerinden en önemlisi.

Yani, bu mahalleye gelip de aradığını bulamayan bir insan evladı olamaz. Üniversiteden Avm’ye olimpik havuzdan halı sahaya kadar her şey, bu mahallede şaşırtıcı bir şekilde mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder