12 Haziran 2016 Pazar

Çocuklu Ailelerin Tatil Çantası Nasıl Olmalıdır?

            
            Tatiller büyük küçük herkesin iple çektiği aile boyu yapılan bir aktivitedir. Bu aktivitenin olmazsa olmazı tatilden önce özenle hazırlanan bavul ve valizlerdir. Eğer tatile karı koca çıkıyorsanız çok fazla eşyaya ihtiyacınız olmayabilir. Ancak çocuklarla tatil yapmayı planlıyorsanız detaylı bir çanta hazırlamanız gerekir.

            Her şey dahil bir otele de gitseniz çocuklu aileler için yine de pek çok eşya gereklidir. Seyahat öncesi çocuklarınıza mutlaka almanız gereken ürünler şunlardır:

            Mayo: Denize girmek için mutlaka çocuğumuza bir mayo alınız. Eğer altı bezli bir çocuğunuz varsa mayo bezleri tercih edebilirsiniz. Mayo tercihini de tişört şort şeklinde UV ışınları geçirmeyen mayolardan yana kullanırsanız çocuğunuz güneşin zararlı ışınlarına daha az maruz kalır.

            Güneş kremi: Yanınızda mutlaka olması gereken ürünlerden biridir. En yüksek koruma düzeyi tercih edilmeli ve sık sık sürülmelidir.

            Havlu: Çocuğunuz deniz veya havuzdan çıktığı anda plaj havlusuna ihtiyaç duyacağından mutlaka bavulda bulunmalıdır.

            Yukarıdaki temel ihtiyaçlar haricinde yaz tatiline çocukla çıkanlar için diğer ihtiyaç duyulan şeyler de şöyledir: Bol bol yedek kıyafet, ateş yükselmesine önlem olarak ateş düşürücü ilaç, ateş ölçer, şapka, güneş gözlüğü, havanın aniden soğumasına karşı uzun kollu giysiler, çoraplar, bir iki çift ayakkabı, çocuğunuzun güvenliği için can simidi, eğlence için oyuncak kova, kürek vs.


            Eğer tatilde iyi bir dinlenme hedefiniz varsa bavulunuzda eksikleriniz olmamalı. Tatile otobüs ile gidecekseniz otobüs bileti mutlaka önceden ayrılmalıdır. Otobüs yolculuğu için de çocuklara atıştırmak için aperatif hazırlamak ani acıkmalara karşı önlem olacaktır. Eğer bunları göz önüne alırsanız keyifli bir eğlencenin tadını çıkarmak için eksiğiniz kalmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder