8 Haziran 2016 Çarşamba

Sık sık otobüs seyahati yapar mısınız?


 Çoğumuzun hayatında önemi yer tutar hale geldi otobüsler değil mi?

Aslıda uçak ve tren yolu ile de yolculuk yapma imkanımız var ama biz daha çok otobüsü tercih ediyoruz. Çünkü öncelikle her ile giden firmalar var. Hatta şehirlerin yerel firmaları sayesinde ilçelere dahi tek vesait ile gidebiliyoruz. Oysaki uçak çok daha hızlı ulaşım sağlamasına karşın her yere uçak ile tek seferde gidemiyor, sonra başka bir araç daha kullanmak zorunda kalıyoruz ki bu da çok tercih ettiğimiz bir yöntem olmuyor. Kaldı ki uçak biletlerinin ateş pahası fiyatları da yeterince caydırıcı bir sebep oluyor.

Diğer taraftan, rahatlığı ile bilinen trenler de yolculuk seçeneklerinden birini oluşturuyor. Tren ile de rahat ve ekonomik bir yolculuk yapma imkanına sahibiz ancak uçak ile ilgili problemi burada da yaşıyoruz. Her yerde demiryolu ulaşımı olmadığı için bizler de her istediğimiz yere tren ile gidemiyoruz maalesef. Rahat ve ekonomik olması gibi avantajlarına rağmen çok kez yine kendimizi otobüs bileti alırken bulabiliyoruz.

Kim bilir belki de bize daha samimi daha güvenli geldiği içindir. Uçakta midem bulandı durun deme lüksümüz yok ne de olsa. Tren desen koca bir dünya. Ama otobüslerde tek bir tuş ile şoförün sağ kolu muavine ulaşabiliyor ve ihtiyacımızı ifade edebiliyoruz. Her ne kadar kurallar gereği belli yerlerde mola verseler de tabi ki herhangi bir durumda hemen durup sizse kolaylık sağlayabiliyorlar. Tüm bu sebeplerle yolculuk denince akla ilk gelen otobüs olurken tren ve uçak bunun biraz arkasında kalıyor.

Gönül ister ki uçak biletleri biraz daha ucuz olsun, her yerde havaalanı olsun, havaalanları şehre uzak olduğu için il merkezi ve ilçelere ücretsiz seferler olsun, demiryolları her yerde olsun rahat ulaşım sağlanabilsin. Ancak yakın zamanda bu temennilerimizin hayal olarak kalacağı gerçeğini de görerek uzun bir müddet daha otobüslerin yerini koruyacağını, hatta rekabetin getirdiği yenilikler ile daha da tercih edilir hale geleceğini öngörüyoruz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder