21 Haziran 2016 Salı

Tatil Hazırlığı Nasıl Yapılır?


             İş hayatının ya da ev hayatının stresinden kısa bir zamanda olsa uzaklaşmak; kendimize çok çalışmanın ödülünü vermek; ailemizle, arkadaşlarımızla daha çok zaman geçirmek; enerji toplamak için tatile gitmek nerdeyse şart olmuştur artık. Günümüz çalışma dünyası insana dinlenme imkânı pek vermediği için yorgunluktan çalışamaz hale geliriz bir süre sonra. Tatil hayali kurmaya başlarız.

             Tatile gitmeden önce bir plan yapmamız gerekir. Ne zaman tatile gitmek istiyorsunuz? Yaz tatili mi, kış tatili mi? Buna karar verdikten sonra seyahat ayrıntılarını düşünmelisiniz. Otobüs bileti mi uçak bileti mi alacaksınız bunu halletmelisiniz. Bu işi hallettikten sonra kalacağınız yer için önceden rezervasyon yaptırırsanız ciddi anlamda indirimden yararlanarak tatile gitmiş olursunuz. Gitmek istediğiniz yerlerin her şeyini araştırın, pahalı mı, ne yenir ne içilir, nerelerde ne kadara gezilir, yakın tarihi alanları var mı, denize uzak mı... Gibi.
             
            Yurtdışında tatile gitmek istiyorsanız ve yabancı dil bilmiyorsanız, orada işinizi kolaylaştıracak minik turist sözlüklerinden edinin. Gidilecek yerleri, yiyebileceğiniz yemekleri, para birimini... Gibi oraya ait bilgileri araştırın. Ben uğraşmak istemiyorum diyenlerdenseniz bir tur şirketi ile gitmeniz daha iyi olacaktır. Yurtiçinde bir bölgeye tatile gidecekseniz tüm bunlara gerek kalmayacaktır.

             Gidiş dönüş biletinizi aldınız, gideceğiniz yeri seçip otel rezervasyonunu yaptırdınız. Geriye kaldı bavul hazırlamak. Gideceğiniz yere göre (sıcak mı soğuk mu) lazım olacaklar listesi hazırlayın. Unutmayın söz uçar yazı kalır, yazın ki bir eksik kalmasın. Çünkü tatil de minik şeylerin eksikliği bile can sıkıcı olabilmektedir.


            Listedeki tüm eksikleri aldığınızdan emin olun. Tüm bunları yaptıktan sonra tek yapacağınız şey yola çıkmak. Uçakla veya otobüsle gidiyorsanız kalkış zamanından önce orada olmaya, kendi aracınızla gidiyorsanız trafik kurallarına uymaya özen gösterin.

1 yorum: