13 Temmuz 2016 Çarşamba

Tatile Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler



 Gidilecek yer yurtiçinde ise;

             İlk başta nereye gitmek istediğinize ve yaz tatili mi yoksa kış tatili mi istediğinize karar verin. Tatil için zamanınız çoksa uzak yerleri tercih edebilirsiniz, zamanınız kısıtlıysa yakın yerler tercihiniz olacaktır. Gitmek istediğiniz yeri belirledikten sonra orayla ilgili biraz araştırma yapın. Mesela nerelerde kalınabilir, neler yenir, gezilecek yerleri neresidir, pahalı mıdır, ulaşım kolay mıdır... Gibi. Tüm bunları belirlediniz.

            Seyahat şeklinize karar verin, kendi aracınızla mı gideceksiniz, uçakla mı otobüsle mi? Diyelim otobüsle gitmeye karar verdiniz, otobüs bileti ihtiyacınızı erkenden giderin. Malum tatil zamanı giden gelen çok olur. Bu işi de tamamladıysanız otelinizi seçin indirim kazanmak isterseniz erken rezervasyon yaptırın.

 Gidilecek yer yurtdışında ise;

             Eğer yabancı dil özellikle de İngilizce biliyorsanız hemen hemen dünyanın her yerine gidebilirsiniz. Her ülke de İngilizce konuşma oranı giderek artmakta olduğu için anlaşma sorunu çekmezsiniz. Yabancı dil bilmiyorsanız eğer ya bir tur şirketiyle gitmelisiniz ya da ben hallederim diyenlerdenseniz gideceğiniz ülkede konuşulan dile ait küçük turist sözlüklerinden edinmelisiniz.

            Gideceğiniz ülkenin; para birimini, gezilecek görülecek yerleri, yiyebileceğiniz ve asla yiyemeyeceğiniz yemekleri, kalınabilecek yerleri, ne kadar para almanız gerektiğini gibi işinize çok yarayacak bilgileri edinin. Gitmek istediğiniz yerlere daha önce giden kişilerden çok şey öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz ülkeyle ilgili bir yol haritası edinmeniz işinize yarayacaktır.

             Her iki seçenekte de gitmek istediğiniz yerleri belirledikten sonra ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde bir liste hazırlayın ve listedeki tüm alınacakları alın. Özellikle yurt dışına giderken bulamama durumunu da göz önünde bulundurarak, listeyi tamamlarken titiz davranın. Aldığınız, sürekli kullandığınız ilaçlarınız varsa onları mutlaka yanınıza alın.


            Süregelen bir rahatsızlığınız varsa onunla ilgili doktor belgelerini de ne olur ne olmaz diye yanınızda bulundurun. Tüm bu hazırlıklardan sonra tatile hazırsınız, dinlenme fırsatını kaçırmayın.

1 yorum: